Oferta

Patelnie elektryczne

W restauracjach, smażalniach, barach czy stołówkach obróbka termiczna jest jednym z najważniejszych procesów podczas przygotowywania potraw. W profesjonalnej gastronomii wykorzystuje się specjalne sprzęty, takie jak patelnie elektryczne o różnych wymiarach. Od urządzeń wykorzystywanych w domach różnią się poziomem specjalizacji. Ich zadaniem jest usprawnienie pracy kucharzy i jak najszybsze przyrządzenie dużej liczby porcji dla gości lokalu. Od tempa serwowania potraw w dużej mierze zależy renoma restauracji. Patelnie elektryczne doskonale spełniają swoje funkcje, niezależnie od rodzaju przygotowywanego dania.

Patelnia elektryczna gastronomiczna

Patelnia elektryczna z powodzeniem zastępuje tradycyjne urządzenia do smażenia potraw, pozwalając na bezpieczną obróbkę termiczną z wykorzystaniem minimalnej ilości tłuszczu. Sprzęty różnią się od siebie wielkością, pojemnością i kształtem. Do wyboru są małe patelnie elektryczne o uniwersalnym zastosowaniu, elektryczne patelnie do naleśników oraz duże sprzęty na stelażu, pozwalające na przygotowanie za jednym razem wielu porcji jedzenia w krótkim czasie. Sprawdzą się zarówno w restauracjach, barach, smażalniach, jak i w firmach cateringowych. Można je przenosić w dowolne miejsce, co ma również zastosowanie w przypadku imprez plenerowych, na których serwuje się ciepłe posiłki. Patelnie elektryczne wyposażone są w misy ze stali nierdzewnej, pozwalając zachować wysoki stopień higieny.

Patelnie elektryczne

Patelnia elektryczna – zastosowanie

Obróbce termicznej zwykle podlega większość potraw serwowanych w restauracjach. Patelnie elektryczne występują w wielu rozmiarach i kształtach pozwalając na przygotowywanie różnego rodzaju posiłków. Wiele sprzętów wyposażenia kuchni przeznaczonych jest do przyrządzania zróżnicowanych posiłków. Patelnie elektryczne sprawdzą się zarówno w przypadku smażenia mięsa, warzyw, placków i wielu innych dań. Jednak występują również specjalne sprzęty o konkretnym zastosowaniu. Do tej kategorii zalicza się patelnie do naleśników elektryczne. Posiadają niskie brzegi i okrągły, niewielki kształt, aby smażenie i przewracanie ciasta było szybkie i efektywne.

Patelnia elektryczna – regeneracja powłoki

Dzięki wysokiej jakości powłokom, patelnie elektryczne są trwałe, wytrzymałe i co równie ważne, łatwe w czyszczeniu. Gwarantują również odpowiedni rozkład temperatur, pozwalając na równomierne smażenie potraw. Każda patelnia elektryczna wyposażona jest w termostat, który umożliwia smażenie potraw w szerokim zakresie temperatur. Patelnie elektryczne to niezwykle przydatne, ale również drogie sprzęty. Nie ma konieczności ich częstej wymiany. Aby sprzęt spełniał swoje funkcje i najwyższy poziom bezpieczeństwa, warto pamiętać o regularnej regeneracji powłoki. Nelvi Gastro oferuje usługę nakładania profesjonalnych powłok fluoropolimerowych oraz regeneracji sprzętu gastronomicznego poprzez nakładanie profesjonalnych powłok Vitaflon®. Wykorzystując właściwości polimerów, patelnie zwiększają funkcjonalność i właściwości użytkowe. Dzięki temu profesjonalne patelnie elektryczne będą odznaczały się długą żywotnością i wytrzymałością mechaniczną.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.